Места & неща в София, Мисли

Инструкции за употреба на софийския градски транспорт

Снимка: mbell1975 @ Flickr.com
Снимка: mbell1975 @ Flickr.com
  • На влизане и излизане от метростанции забързай крачка, изпревари всички, качи се на ескалатора, застани по средата и… си стой. За никъде не бързаме!
  • Във вечерния час пик, когато всички се прибират прегладнели от работа, купи си за вкъщи най-ароматната храна (идеи: KFC или китайско) и се возииии, возии. И наблюдавай как всички те гледат с укор и завист.
  • В момента, в който вратите се отворят – КАЧВАЙ СЕ ВЕДНАГА! Те ония отвътре все ще намерят как да слязат и без да им правиш път.
  • След качване, огледай се наоколо. Ако видиш малко празно място някъде, провикни се с цяло гърло „Дааайте малко по-навътре, бе!”, дори и да не ти е тясно там, където си.
  • Ако контрольорите те хванат да се возиш без билет, следвай следната процедура:

Първо им съобщи, че си се качил преди малко, дори да не е вярно.

Когато не ти повярват, кажи им, че нямаш пари за билет, „щото в тая държава сички тънем в мизерия” и отметни назад косите си, стилизирани предния ден от ученик на Капанов срещу минимум 40 лв.

Ако не се трогнат, нападни ги с думите „А циганите що не ги проверявате?!”.

Ако дори това не ги подплаши и прогони и те все пак искат да те свалят от превозното средство, кажи им със задоволство и гордост в гласа „Ми хубаво! Аз и без тва си слизам на следващата.”

  • И моля, никога не се смущавай да заемаш единственото свободно място, докато си нередовен пътник. Все пак всички сме граждани – всички имаме равни права!
  • Ако трафикът принуди шофьора на автобуса да спре рязко, не губи време, а изкрещи „Абе, да не караш чували с картофи, бе!”.
  • Ако, слизайки с ескалатора към метростанцията, забележиш, че и двете метра са там, запречи пътя на всички след теб и на висок глас размишлявай дали си струва да бързаш да хванеш твоето, или „не ти се тича точно са”.
  • Ако обичаш да слушаш музика, докато пътуваш, никак не се притеснявай да я надуеш до краен предел. Покажи им на тия хора колко са способни слушалките ти!
  • Ако пътникът до теб чете книга, чети я и ти през рамото му. Ако си пише във Facebook с някого, прочети и това. Ако си отвори чантата, за да извади нещо, непременно надникни да видиш какво има вътре.

 

2

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s