#TheDress и real-time маркетинга Vol.2

Стандартен

В продължение на темата от миналия пост за real-time маркетинг, ще ви споделя може би най-успешната реклама, която се роди от истерията покрай #роклята. Може да я наречем „черешката на тортата”, макар и тематиката да не е никак позитивна и сладка.

Седмица след избухването на хаштага в социалните медии, църковната благотворителна организация Salvation Army, бореща се с глада, бедността и други социални проблеми, се възползва от възможността за популяризиране на идеите си. Ето как:

До момента този tweet е споделен повече от 8300 пъти, без да броим изписаните за него статии и новинарските емисии, които го популяризираха още повече. Веднъж усетили, че са на прав път, от Salvation Army надградиха кампанията:

Социалната реклама е доста трудна материя за един рекламист, тъй като обикновено е пълна с грозни, неприятни картини и звуци и апели, които не искаме да чуваме. Доколко тази кампания ще е успешна – не се знае. Но поне успя да привлече вниманието на хора от цял свят към себе си, което е малка стъпка към решението на проблема.

2

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s